Geen webshop, wel een site met producten?

okt 27, 2009

Het promoten van je producten via de (corporate) bedrijfssite werkt natuurlijk goed. Consumenten en bedrijven zoeken vaak naar een product en gebruiken daarvoor ook de productnaam als zoekwoord. Kortom: dit heeft alles te maken met een goede vindbaarheid. Als je dan ook zorgt voor een goede product landingspagina met call-to-action mogelijkheden, wordt de kans op conversie aanzienlijk vergroot.

Probleem met meertaligheid

Op veel bedrijfswebsites, zeker die met meertaligheid, loop je voor de weergave van je producten al snel tegen het probleem van presentatie op. Een product heeft een bepaald aantal kenmerken en karakteristieken en die zijn in elke taal gelijk. De meeste CMS systemen bieden hiervoor geen oplossing, dus zit je snel te werken met tabellen en moet je dat alles ook nog eens in diverse talen invoeren. Bovendien is een dergelijk systeem natuurlijk foutgevoelig.

Classes in het CMS

Socofi CMS heeft hiervoor inmiddels een handige oplossing bedacht in de vorm van "classes". We definieren eenmalig alle kenmerken en karakteristieken van een product. Bij verschillende producten kun je bovendien de kenmerken per soort product eenmalig koppelen.

Vervolgens biedt het content management systeem de mogelijkheid om de kenmerken en karakteristieken vervolgens eenmalig te vertalen in diverse talen. De classes worden tenslotte gekoppeld aan artikel type "product".

Gedefinieerde classesClassesArtikelArtikel

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep