Open source CMS te riskant

jul 19, 2007

"Je moet de balans vinden tussen de risico's van extra ontwikkelwerk en het kunnen zien van de onderliggende code", stelt Colin Knowles tegenover Computerworld Australia.

Eigen Applicaties ontwikkelen kost vooral teveel tijd

Knowles kent vele voorbeelden van bedrijven die een eigen applicatie ontwikkelen en daar vijf jaar later nog mee bezig zijn. "Ze willen er dan niet meer mee stoppen omdat er al veel geld in is gaan zitten. Onze projecten moeten binnen zes maanden werken. Als dat niet het geval is wordt het project gestopt."

Toegang tot de broncode en niet beperkt zijn tot de ondersteuning van één leverancier zijn allemaal valide argumenten, erkent Knowles. Het uitrollen van een open-sourceoplossing is uiteindelijk een risicoanalyse, volgens de cio.

Afweging : Off-the-shelf of zelf bedenken en ontwikkelen

"Open-source is in sommige gevallen exact wat je nodig hebt en kan snel en goedkoop zijn. In een ander geval moet ik alles zelf gaan bedenken en ontwikkelen, terwijl een product met dergelijke functionaliteit en kwaliteit allang beschikbaar is", vindt Knowles. "Het blijft een afweging; op die manier kijken wij ook naar open-source."

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep