Socofi CMS uitbreidingen juni 2009

jun 15, 2009

Modulaire CSS templates

In het voorlaatste ontwerp van onze nieuwe website, gebruiken we eerst 3 soorten templates. Als gebruiker wilden we echter vooral binnen een pagina verschillende opties door elkaar kunnen gebruiken. Dat betekent dat je afwisselend vaste indelingen gebruikt voor een pagina. Dus breedte verhoudingen als 1/4-3/4, 1/3-1/3-1/3, 1/3-2/3 met of zonder icoontjes enzovoort. Daardoor blijven alle gepubliceerde pagina's aan de exacte uitlijning conform de stylesheets voldoen.

Multiple chapters

Uitstekend bruikbaar om lange artikelen op te knippen in hoofdstukken of een onderwerp stapsgewijs te bespreken. Alle content gaat in 1 artikel en met de invoeg functie "Chapters", maak je de hoofdstukken aan binnen het artikel. In het webdesign is ruimte gemaakt voor de vertoning van de hoofdstuk links.

Uitbreiding "Image browser functies"

Wil je nu ook dat je in de tekst op een bepaalde plaats of juist afwisselend foto's in hetzelfde formaat met "alt+tag" en "titel" geplaatst worden, kun je via de Socofi CMS image browser:

  • de plaatjes op artikel niveau direct uploaden vanaf de PC of netwerkschijf
  • uploaden kan nu ook met meerdere bestanden tegerlijkertijd (scheelt weer in de tijd!)
  • de image browser biedt de mogelijkheid om uit te snijden of te resizen
  • vervolgens via de speciale knop het plaatje op de gewenste plaats invoegen
  • en direct en titel en omschrijving meegeven

 

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep