Staf-Cityline.be : Ondernemen in crisistijd

mei 30, 2012

Vorige week maandag bereikte ons het nieuws dat de Vlaamse Busmaatschappij "De Lijn" de snelbussen vanuit Belgisch Limburg naar Antwerpen, Leuven en Brussel opheft per 1 augustus.

Bezuinigingen openbaar vervoer

De sluiting van de lijnen heeft alles te maken met een bezuinigingsoperatie. De drie operationele lijnen kosten de Vlaamse overheid bijna 1 miljoen per jaar. De hoge kosten hebben ook te maken met het feit dat de overheid de dienstverlening gewoon commercieel inkoopt en daar zonder twijfel een goede prijs voor betaald. De opheffing laat vele studenten, militairen en andere busreizigers in de kou staan. Bovendien dreigt door het wegbezuinigen van deze routes het Belgische Maasland nog verder geisoleerd te raken van de Belgische Randstad.

Kansen pakken

De directeur van Staf Cars in Lommel, Belgie, zag daarentegen kansen om de route over te nemen. Vrijdag kwamen we bij elkaar. In het weekend draaiden we een online enquete in elkaar onder het domein Staf Cityline, die samen met de nieuwe Facebook pagina op maandag online ging. Daarnaast wordt de enquete ook in de bussen uitgereikt op ouderwets papier zodat we in korte tijd zoveel mogelijk informatie vergaren over vooral de gewenste opstapplaatsen, dagen van de week dat de bus moet rijden en de vertrektijden.

Publiciteit

Publiciteit wordt deels verzorgd door gebruik te maken van Google Adwords en Facebook ads, waarbij we natuurlijk niet direct naar de website linken, maar veeleer gebruik maken van de facebook pagina. De kosten zijn dan vele malen lager en je werft tegelijkertijd nieuwe fans. Inmiddels verspreid het nieuws zich razendsnel en kijken we reikhalzend uit naar de eerste resultaten na een week online.

Update 4 juni 2012

Meer lezen in de media over dit onderwerp?

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep