Case: Sentimo Radiator Cover of Radiator bekleding?

dec 16, 2011

Als je - zoals in ons vak - bezig bent met een project voorbereiding en een presentatie voor een potentiele klant, kom je de mooiste dingen tegen. De hele week al aan de slag om een concept en businesscase uit te werken voor Sentimo, specialist in Radiator Covers.

Sentimo: Specialist in Radiator bekleding

Ik het begin dacht ik: "Radiator bekleding, dat zijn toch van die MDF platen met dat riet dat ze bij de bekendste bouwmarkten sinds mensenheugenis verkopen?" Want dat is toch de eerste associatie met radiator bekleding. Bij de bouwmarkt moet je ze dan meestal nog zelf schilderen of genoegen nemen met RAL 9010, zuiver wit.

Het thuis geleverde Sentimo Radiator Bekleding doe-t-zelf pakket is in een handomdraai in elkaar gezet, zoals onderstaande instructie video aantoont.

Sentimo webshop

Je gaat wat op onderzoek uit. Bekijk rapporten over DHZ omzetten, online marketing en online performance en je bezoekt natuurlijk de website van de klant. Blijken ze daar een prima webshop te hebben waar je zo online de gewenste afmetingen kunt ingeven. En sterker nog: Een van de weinige aanbieders waar je direct een prijsberekening vindt.

Afmetingen opnemen en kleur kiezen

Nou hebben we toevallig een kantoor met jaren '60 radiatoren die alleen al door hun omvang vrijwel onmogelijk te tillen zijn. Afmetingen van 450x260x2600 mm. Na het inmeten en invoeren van de meetwaarden, kun je een kleur kiezen uit een pallet van 56 RAL kleuren. Perfect geschikt voor elke ruimte. Omdat we zwarte vloeren met witte muren hebben kies ik voor een metallic look. Het resultaat is een prijs waar je echt geen nieuwe radiator voor koopt en waar de prijs van het alternatief toch moeite heeft om aan te haken. Overigens moet je voor prijzen van MDf bekledingen gewoon naar de winkel, want bij de eerste 4 pagina's zoekresultaten zat geen enkele aanbieder die een online prijs toont.

Zoekwoord: Radiator bekleding of radiator cover

Moeilijkste vraagstuk: Onder welk primair zoekwoord zet je dit nou? Radiator bekleding is goed voor Nederlands, maar de Sentimo Radiator Bekleding is eigenlijk een Radiator Cover van Metaal. Verschil in zoekresultaten? Radiator Cover: 9.050.000 en Radiator bekleding: 280.000. De laatste is dus zeker gemakkelijker om in het Nederlands taalgebied te gebruiken. Concurreren in het buitenland op zoekwoord zal een stuk moeilijker zijn

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep