Websites in Belgie anno 2011

sep 7, 2011

Eerste Belgische Internet Barometer

Het onderzoek is uitgevoerd door Email-Brokers, dat gespecialiseerd is in internet- en e-mailmarketing. België telt meer dan 650.000 websites, waarvan een grote meerderheid verouderd is. Een half miljoen daarvan heeft een commercieel doel. Vergeleken met het aantal bedrijven in Belgie is dat een enorm aantal.

So far; So good

Dus een half miljoen commerciele website en slechts 73.784 non-profit websites, 64.466 blogs en forums en de openbare diensten zijn goed voor 9.004. Ook het aantal Belgische websites met bestelmogelijkheden blijkt enorm te zijn toegenomen tot circa 27.000 (+80% t.o.v. 2009)

Wat mij echter het meest verbaasde is de actualiteit van al die websites. Jawel, liefst 86% van de Belgische websites werd meer dan een jaar geleden geupdate. En slechts 3% in de afgelopen 3 maanden. Dan gaat het volgens mij nog steeds niet zo goed in het Belgische Internet landschap. De Belgische ondernemer begrijpt inmiddels dat hij of zij op Internet aanwezig moet zijn, maar dan houdt het ook wel op. Het blijft dus grotendeels steken bij het hebben van een "mooie online brochure". Een gemiste kans als je het aantal internetgebruikers daartegenover stelt.

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep