LinkedIn profiel optimaliseren

apr 21, 2009

Steeds meer professionals gebruiken het netwerk als middel om bestaande contacten te onderhouden en nieuwe contacten te leggen. Na het aanmaken van een profiel kun je als gebruiker de kwaliteit van jouw LinkedIn profiel aanzienlijk verbeteren aan de hand van de volgende tips. Klik op de link Accounts & Settings nadat je bent ingelogd. Deze bevindt zich rechts bovenaan de pagina. De rest wijst zich vanzelf:

LinkedIN

1. My Profile Photo

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Voor optimale kwaliteit kun je het beste zelf een afbeelding van 80 bij 80 pixels maken en uploaden.

2. Public Profile Ι

Standaard krijgt ieder profiel een betekenisloze URL toegewezen (bijvoorbeeld www.linkedin/in/g7bs8733). Wijzig de code aan het einde om een persoonlijke en herkenbare URL te creëren. Gebruik gewoon je voornaam en achternaam.

3. Public Profile ΙΙ

Verder kun je op de Pubic Profile pagina aangeven welke informatie zichtbaar is in jouw publieke profiel. Bezoekers die niet behoren tot jouw directe netwerk zien je profielpagina op deze manier.

4. Contact Settings

Onder het kopje opportunity preferences kun je aangeven op welke manier je gebruik maakt van het netwerk. Laat dan de onderdelen career opportunities en job inquiries leeg als je bijvoorbeeld niet door recruiters benaderd wilt worden.

5. Questions and Answers

Het is interessant om de optie Yes, show Q&A from my 1st and 2nd degree network aan te vinken. Hierdoor wordt je op de hoogte gehouden van alle vragen en antwoorden die jouw connecties stellen en beantwoorden in de Answers sectie.

6. Email Addresses

Het is mogelijk om meerdere emailadressen toe te voegen aan een account. Hierdoor is het voor bekenden gemakkelijker om iemand als connectie toe te voegen. Wel moet er één emailadres als primair worden opgegeven. Zorg ervoor dat dit géén zakelijk emailadres is! Mocht je onverhoopt geen toegang meer hebben tot je zakelijke email dan kun je ook niets meer met je profielpagina als je deze wil wijzigen.

7. Profile views

Hier kun je de zichtbaarheid van je surfsporen instellen. Binnen LinkedIn kun je namelijk zien wie jouw profiel heeft bekeken. Stel jezelf de volgende vraag: “Hoeveel persoonlijke informatie mag de eigenaar van een door mij bezochte profielpagina van mij weten?”

8. Additional info

Na het openen van het Profile pagina kun je de inhoud van je profiel wijzigen. De mogelijkheid om websites toe te voegen kan vanuit zoekmachine optimalisatie oogpunt interessant zijn.

9. Interests

Onder het kopje Interests kun je al je interesses invullen. Als mensen binnen LinkedIn zoeken op een van jouw interesses, kun je bij de zoekresultaten gevonden worden. Bedenk dus welke zoekwoorden gebruikt gaan worden, als gebruikers op zoek zijn naar jouw expertise!

10. Personal branding

Gebruik je persoonlijke LinkedIn URL op blogs, forums en andere social networks. Verwerk je persoonlijke LinkedIn URL in je email footer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reacties

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep