Onderzoek: "Social network-marketing is dé trend van 2009"

jul 14, 2009

De vijf meest genoemde trends van dit jaar zijn social networkmarketing (24 procent), 50+-marketing (negentien procent), community marketing (achttien procent), branding (vijftien procent) en omgaan met budget cuts (vijftien procent). Op de plaatsen zes tot en met tien staan trends die gerelateerd zijn aan web analytics en online marketing, elk genoemd door circa tien procent van de deelnemers. Op hoofdlijnen concluderen de onderzoekers dat marketeers via beter benutten van social networks en online media pogen om met een kleiner budget hetzelfde (of misschien een beter) effect te sorteren. Opvallende dalers uit de top tien zijn: duurzaamheid / MVO (van zes naar 39) en allianties & partnerships (van negen naar 21).

Relaties verzilveren

Al met al zijn de marketeers, noodgedwongen door de economische tegenwind, eindelijk constructief bezig om een kwantitatieve basis onder hun activiteiten te leggen. Accountability werd al enige tijd gevraagd. Web analytics maken het nu ook mogelijk. Of klanten zitten te wachten op een ongebreidelde hoeveelheid aanbiedingen via hun Linked In of Hyves pagina, vragen de onderzoekers zich af. Maar wanneer de klant op zijn wenken bediend wordt met een aanbod dat aansluit bij zijn behoeften (bijvoorbeeld op basis van zijn online zoekgedrag) wordt dat wel als positief ervaren. Marketeers moeten zich dan wel juist gedragen: professioneel omgaan met social networks, aansluiten bij bestaande communities en beseffen dat die netwerken niet van hen zijn. Het credo voor de marketeer in 2009 is: Relaties verzilveren.

Relevante links

© Managersonline.nl

 

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep