Social wat? "Social Media" makkelijk gemaakt

jun 2, 2009

Socialmediablog

Social media is een verzameling online communicatievormen en -technieken waarbij de geproduceerde media door en voor velen gemaakt wordt. Heel kort door de bocht gezegd is ‘social media’ online veel–op–veel communicatie.

MonLog

... kort door de bocht is 'social media' meer een koepelterm waar 'virtuele gemeenschappen' deel van uitmaken. Een 'social media' vorm die bij uitstek een virtuele gemeenschap is, is bijvoorbeeld hyves of linkedin. Bij deze sites is de 'gemeenschap' waar je deel van uitmaakt ook het expliciete doel van de site.

Of oude wijn in ....

Voer voor sociologen, dit nieuwe fenomeen. De behoefte van mensen om met elkaar te communiceren bestaat al lang en is uiteraard ook de drijvende kracht erachter, maar technieken als Wiki’s, (facilitering van) videosharing en netwerken maken "Social Media" sinds kort op grote schaal toegepasbaar.

Social Media simpel uitlegd

De jongens van CommonCraft hebben diverse "Social Media" video's gemaakt met een enigszins simplistische, maar waarheidsgetrouwe uitwerking van het begrip. Beoordeel zelf de onderstaande video.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reacties

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep