Sociale netwerk sites in Nederland en Belgie

jan 23, 2009

Een niet uitputtende lijst van sociale netwerken is bijvoorbeeld op te delen in:

De grootste sociale netwerken

Hyves is inmiddels met afstand de grootste in Nederland, gevold door LinkedIn. Volgens een onderzoek van InSites Consulting is in Belgie daarentegen Facebook veruit de grootste gevolgd door alweer LinkedIn. Opvallend is vooral het percentage bekend versus deelname. Zo is een Facebook bij 72% bekend en heeft 29% een profiel, terwijl een LinkedIn slechts bij 24% bekend is, maar wel met een gebruik van 14%.

Over kern netwerken en perifere netwerken

Kern netwerken zijn meer algemen netwerken die iedereen aanspreken met onderwerpen als werk, vrienden en eventuele passies. Perifere sociale netwerken zijn dan weer meet tijdelijke netwerken o.b.v. een interesse.

Sociale netwerken en de levensfase

Keuzes voor sociale netwerken worden vaak gemaakt afhankelijk van je lkevensfase en interesses. En net als in het echte leven maak je die keuze zowel offline als online. Bovendien is er sprake van een "EN/OF" keuze.

Belang van omvang van sociale netwerken

We zijn natuurlijk gewend om snel te kijken naar de grote cijfers, maar dit is zeker niet de belangrijkste waarde van een sociaal netwerk. Een datingsite met 20.000 registranten is eigenlijk niets als je beseft dat er bijna 3 mln. singles in Nederland zijn. Een special interest netwerk met 5000 geinteresseerden en 2000 registranten, heeft een substantieel hogere waarde binnen de doelgroep.

En de toekomst?

Sociale netwerken zijn inmiddels een breed geaccepteerd onderdeel van het internet geworden. Voor bedrijven is de grote vraag nu: "Wat kunnen er ermee en moeten we er wel iets mee?" En als we er iets mee doen, hoe zetten we het dan in en waarvoor? Productontwikkeling, branding, recruitment?

Bent u geinteresseerd in sociale netwerken en wilt u meer weten over hoe deze op te zetten? Neem eens vrijblijvend contact met ons op en wij tonen u graag de mogelijkheden met Socofi CMS, de features en de modulen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reacties

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep