Firefox populairste browser in Europa

jan 10, 2011

EU-boete en verplicht keuzescherm

Zonder de EU-boete opgelegd door Euro-commissaris Neelie Kroes was het er wellicht nooit van gekomen. De boete verplichte Microsoft tot het leveren van nieuwe PC's met Windows besturingssysteem en een keuze systeem voor de browser. De keuzemogelijkheden voor de klant bestaan uit Firefox, Google Chrome, Apple's Safari, Opera en Internet Explorer.

Verdeling volgens StatCounter

Uit een recent rapport van StatCounter blijkt de Mozillabrowser sinds de laatste maand van 2010 liefst 38,11 procent van de Europese surfers te bekoren. Microsofts Internet Explorer haalde in diezelfde maand een marktaandeel van 37,52 procent. Overigens vinden wij de huidige versie van Firefox wat buggy. Bij het afsluiten van Firefox blijft de applicatie veelal actief draaien, maar dit kan ook een gevolg zijn van Mindows.

Een nadere analyse van de gegevens toont aan dat het momenteel vooral Google Chrome is die marktaandeel van Internet Explorer afsnoept. Firefox behoudt vooral zijn bestaande marktaandeel. Het aandeel van Google Chrome is momenteel alweer bijna 15%.

Statistieken in Noord-Amerika

In Noord-Amerika blijft IE met 48,92% duidelijk aan de leiding, gevolgd door Firefox (26,7%), Chrome en Safari.

Statcounter is gebaseerd op data verzameld uit een netwerk van circa 3 miljoen websites goed voor circa 15 miljard pageviews per maand.

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep