Linkmanagement: Tips voor bedrijven

mrt 10, 2009

Na oplevering kunt u zelf een groot aantal zaken in gang zetten waardoor u beter vindbaar wordt en uw online strategie vruchten afwerpt door het aantrekken van nieuwe potentiele klanten en het verhogen van de conversie. Daarom hier nog een aantal tips die u meestal niets extra's kosten:

 1. Voeg je URL toe aan je online KvK-profielpagina
 2. Op vele relevante branche organisatie sites en websites van andere instanties is het eveneens mogelijk om een link te plaatsen of aan te vragen.
 3. Neem contact op met je leveranciers, producenten, relaties en andere bedrijfspartners. Probeer een link te krijgen, eventueel in ruil voor een link terug.
 4. Biedt aan je leveranciers aan om recenties voor ze te schrijven, die op de website van de leverancier geplaatst kan worden.
 5. Vraag aan je (grootste) klanten om een recentie van je producten te schrijven. Eventueel in ruil voor extra service of een extra korting.
 6. Huur een pr-specialist in. Hoewel je het tot op zekere hoogte goed zelf kunt, hebben professionals vaak nét die contacten die het verschil maken. Vraag bij het inhuren van een specialist dus wel naar zijn of haar connecties in je branche.
 7. Wordt lid van relevante fora. Niet alleen om naar je website te linken vanuit je profielpagina, maar ook om deel te nemen aan discussies, tips te geven, antwoorden te krijgen en interessante contacten op te doen.
 8. Sponsor iets. Of het nu een evenement uit je branche is, een lokale gebeurtenis of een sportclub; sponsoring kan voor meer zorgen dan enkel ‘aandacht’.
 9. Neem een stagiaire. Onderzoeken kunnen vaak gecombineerd worden met tijdelijk extra "handen" voor het oppakken van zaken als linkmanagement en content optimalisatie.
 10. Lever een geweldig product, dienst of klantenservice. Enkel als het erg slecht OF geweldig is zijn de meesten niet te beroerd om (zowel offline als online) hun mening te geven.
 11. Zoek naar bedrijven die failliet of gestopt zijn. Probeer hun oude website over te nemen, of neem contact op met webmasters die naar deze oude website linken, en vraag of ze de (niet langer relevante) link kunnen wijzigen in een link naar jou (wél relevante) website.
 12. Maak link builders van je collega’s.

Bij Socofi bespreken we graag met u de beste online strategie.

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep