Linkmanagement: Tips voor Interne links

apr 16, 2009

Linkbuilding is het vergaren van goede links voor je website om je ranking in de zoekmachines te verbeteren.

Enkele belangrijke onderdelen voor interne links:

  1. De navigatie van de website moet goed indexeerbaar zijn voor zoekmachines. Gebruik hiervoor tekstlinks of afbeeldingen die voorzien zijn van een alt-attribuut.
  2. Breadcrumbs kunnen zeer goed helpen bij link building. Zeker als je meerdere niveaus in de website hebt, zijn breadcrumps alleen al vanuit usability oogpunt een belangrijke meerwaarde. Daarnaast kunnen ze ook voor anchor text differentiatie zorgen.
  3. In-content links zorgen voor extra relevantie door de omliggende tekst. Daarnaast wordt er vaak veelvuldig doorgeklikt vanuit teksten, dus in-content links kunnen relatief gezien ook voor meer bezoekers zorgen.
  4. Gebruik een sitemap - bij voorkeur een ook een Google Sitemap - zowel om de indexatie van je website te verbeteren als voor extra anchor text differentiatie. Makkelijk ook vanuit usability-oogpunt. Een bezoeker krijgt een totaal overzicht van alle pagina's en categorieen van de website
  5. Zorg dat je belangrijkste pagina’s voldoende links van relevante pagina’s binnen je eigen website krijgen. Vanuit deze belangrijke pagina’s kun je vervolgens doorlinken naar de net-iets-minder-belangrijke pagina’s. Een duidelijke websitestructuur is belangijk, maar een goede link-ondersteuning hiervan eveneens.
  6. Wees consistent bij het plaatsen van interne links en verander dus niet de http link naar een bepaalde pagina.
  7. De belangrijkste pagina('s) van je website moet de meeste interne links ontvangen.

Met Socofi CMS bent u alvast verzekerd van de juiste technische basis.

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep