Nieuwe software voor Online veilingen

aug 24, 2009

De laatste 2 jaar zien we een nieuw soort online veiling opkomen, waarbij bedrijven de meerwaarde inzien van het verkopen van restpartijen of het online veilen van objecten en diensten. Vaak ook treedt het veilingportaal uitsluitend op als bemiddelaar en kunnen leveranciers zelf hun veiling plaatsen. Voor deze laatste variant ontwikkelde Socofi Weboplossingen een volledig nieuwe veiling module.

Bekende online veilingen

Enkele bekende sites zijn onder andere Vakantieveilingen.nl en reisveiling.nl van FOX Vakantiereizen. De snelst groeiende online veiling is momenteel de veiling van vakanties. Vakantieveilingen.nl heeft in januari 2009 een spectaculaire groei laten zien. Voor het eerst zijn in een maand meer dan 5000 vakantie-arrangementen via een veiling geboekt. Het totaal is geëindigd op 5863, een groei van 34% ten opzichte van december 2008. Op Vakantieveilingen.nl bieden consumenten via internet onder andere op beautyarrangementen, weekendjes weg, bungalowvakanties en zonvakanties. De website werd in 2006 gelanceerd en veilt inmiddels honderden vakantie-arrangementen per dag.

Elkaar te slim af zijn

De snelle groei van Vakantieveilingen.nl is te danken aan het veilingconcept, waarbij de consument zelf kan bepalen hoeveel hij voor een vakantie wil betalen. Het spelelement, waarbij de ene bieder de andere net te slim af wil zijn, draagt ook bij aan het succes. Het openingsbod is altijd één euro, wat het voor veel mensen aantrekkelijk maakt om mee te doen. Vooral in de laatste minuten wordt er veel tegen elkaar opgeboden omdat men per se het arrangement wil winnen.

Toekomstverwachtingen online veilingen

Wij geloven dat naast de eerder genoemde aanbieders steeds meer bedrijven de meerwaarde van een online veilingportaal gaan inzien. Overtollige voorraden en het verhogen van de omzet in traditioneel lage omzetperiodes zijn de belangrijkste redenen. Voor consumenten is een online veiling vooral interessant, omdat deze zelf kan bepalen wat, wanneer, hoe en voor hoeveel ze iets aankoopt.

Demonstratie online veiling, online voorbeeld

Socofi Weboplossingen heeft een online interactie model voor geinteresseerden en tevens een demonstratie site beschikbaar. Bent u geinteresseerd in een eigen veilingportaal, neem dan contact met ons op voor meer informatie, een afspraak en een directe demo presentatie.

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep