Teveel keurmerken voor webshops

mrt 6, 2009

Het is bijna een oer-Hollands gegeven. Na de roep om een onafhankelijk kwaliteitslabel voor webshops, beschikken we binnen 3 jaar over een teveel aan keurmerken. Dat blijkt uit onderzoek van Vergelijk.nl onder 1425 respondenten. Dit jaar zijn er drie keurmerken bij gekomen: DigiKeur, MKB Keurmerk en Thuiswinkel Keurmerk. Hiervoor waren er al vier keurmerken bekend: Qshops, Thuiswinkel Waarborg, Webshop Keurmerk en mkbOK.

Vergelijk.nl concludeert na beoordeling van algemene voorwaarden en het uittreksel van de Kamer van Koophandel dat Webshop Keurmerk en Thuiswinkel Waarborg het meest betrouwbaar zijn.

Stichting

"Webshop Keurmerk springt eruit, omdat zij een stichting zijn", aldus de vergelijkingssite. De nieuwste keurmerken zouden zichzelf nog moeten bewijzen. Het Webshop Keurmerk is het enige door de overheid gecontroleerde keurmerk.

Meer informatie is te lezen op:

Over Consuwijzer

ConsuWijzer is het informatieloket voor consumenten van de Nederlandse overheid. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen de drie toezichthouders die onder het Ministerie van Economische Zaken vallen; de Consumentenautoriteit, de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). En dat is in úw voordeel. Want ConsuWijzer registreert iedere vraag en klacht. Uw signaal komt dus rechtstreeks bij deze toezichthouders terecht.

© ANP | Publicatiedatum 4 december 2008

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep