Weg met Internet Explorer 6

feb 20, 2009

Niet alleen is IE6 aanzienlijk minder veilig dan zijn opvolger IE7, bovendien biedt het matige ondersteuning voor allerlei webstandaarden.

IE6 logo

Standaarden

Dergelijke standaarden, afspraken over hoe browsers een internetsite moeten weergeven, zijn belangrijk voor webontwikkelaars. Ze zorgen er voor dat hun pagina's er in alle browsers hetzelfde uitzien en hetzelfde werken. Omdat IE6 die standaarden niet altijd respecteert, kan veel geavanceerde technologie die daarop is gebaseerd op websites niet gebruikt worden.

Marktaandelen

IE6 had volgens onderzoeksbureau Net Applications in januari nog altijd een marktaandeel van zo'n 20 procent. Daarmee is het de tweede browser op de markt - achter IE7, maar nog voor de laatste versie van Firefox. 

Nederland

Uit onderzoek kwam naar voren dat op Europees niveau 30 procent van de browsermarkt in handen van Firefox is. In Nederland ligt dit aandeel op ongeveer 11 procent. In Nederland zijn het vooral de grote bedrijven; banken & verzekeraars die nog met de inmiddels antieke browser werken.

Updaten

De Noorse veilingsite Finn.no besloot eerder deze week om gebruikers van IE6 op te roepen hun browser te updaten naar versie 7. Inmiddels krijgt het initiatief wereldwijd aandacht. Tijd on uw versie te updaten!

Internet Explorer 7
Firefox 3
Safari
Google Chrome
Opera

© nu.nl / finn.no

Houtbouw HollandDeens Kleurrijk WonenKroller Boom AssurantienSolmar toursEijkelkamp Agrisearch EquipmentGiesbers Communicatiegroep